Jaa sivu:

Fastlaskiainen med finlandssvenskarna

Jätä kommentti

IMG_0606IMG_0600  IMG_0602 IMG_0604     IMG_0609

 

Vaikka Ruotsissa juhlitaankin laskiaista (fettistisdag) samanlailla laskiaispullien kera (semla!) niin traditio pulkanlaskusta ei täältä valitettavasti löydy. Onneksi Umeåån on rantautunut monia suomenruotsalaisia ja suomalaisia joiden kanssa näitä perinteitä voi ylläpitää myös Suomenlahden toisella puolen. Suomenruotsalaiset opiskelijat ovat perustaneet opiskelijayhdistyksen, Finlanssvenska Nationen i Umeå, joka järjestää vuodenaikana monenmoista tapahtumaa jäsenilleen – esimerkiksi itsenäisyyspäivää juhlittiin sitsien merkeissä ja niin, laskiaista eilisen pulkanlaskun ja makkaran grillauksen merkeissä.

 

 
IMG_0603IMG_0600

 

 

Umeån keskuspuiston reunalta löytyy laskettelurinne, nimeltään Bräntberget. Rinteitä on vain kaksi, mutta kelpaa erittäin hyvin akuuteimman laskettelu – tai pulkkahimon – sammuttamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot