Jaa sivu:

Viimeaikaisia

Jätä kommentti

Nyt on tullut pidettyä ”vähän” taukoa.. Tulee jotenkin kamalan huono omatunto kun kaikkea ei vaan yksinkertasesti ehdi tekemääbn, mutta mä yritän ehtiä postailemaan useammin. Vaikka edes lyhyempiä postauksia. Mulla on nyt ollut kaikennäköistä kouluhommaa, omia projekteja, töidenhakua ja vaikka mitä. Tässä tulee vähän kuvia viimeaikasista jutuista.

Mä kävin pikaisella helsinkireissulla tossa kuukausi takaperin. Ja oli ihanan selkeä sää. Mä oon sellanen ihminen kehen vaikuttaa sää ihan äärettömän paljon. Ja vaikka säästä puhuminen onkin useimpien mielestä aika tylsää niin mä huomaan tekeväni sitä ihan kamalan usein! Pitäisköhän mun ostaa sellanen sääkalenteri mihin merkataan jokasen päivän sää? haha!

Ystävänpäivänä Uppsalan taivaskin oli päivän teeman mukainen. Oikeasti toi oli vielä sata kertaa hienompi!

Pannareita on tullut tehtyä aika usein! Yksi mun harvoista bravuureista.

Ja kevät tuli Uppsalaan! Vaikkakin aika heikkona..

Sain tietää että pääsin vaihtoon Belgiaan, Leuveniin!! Olin aika onnellinen. Mä olin just edellisenä yönä nähny kamalaa painajaista että jouduin jonnekin ihan ihme maahan mistä en ikinä ollu kuullut ja mihin en edes ollu hakenut. Voitte varmaan kuvitella mun helpotuksen kun sain tietää että pääsin mun ykkösvalintaan.

Löysin Uppsalasta ”ParfumeriL” nimisen kaupan missä myydään eläinkokeettomia meikkejä. Tai löysin ja löysin, kyllä mä aina olen sen olemassaolosta olen tiennyt mutta enmä sitä tienny että ne myy myös vähän e.l.f:iä!

Olin kipeenä  törkeän kauan ja kehitin pakkomielteen avokado-voileiville.

Oon kehittänyt pakkomielteen myös sormuksille:

Ja syönyt massoittain semloja!

Hauskaa viikonloppua ihmiset!

Utlandsstudier

Jätä kommentti

Whiuii! Sain eilen vihdoin tehtyä vaihtohakemuksen ja tänään ajattelin kiikuttaa sen Juridicumille. Tuntuupa hyvältä. Nyt odotellaan kolmisen viikkoa alustavia tuloksia. Oikeastaan mä en kyllä enää edes välitä että mihin mä pääsen. Viikonlopun aikana oon tutustunu niin moniin kaupunkeihin ja katellu videoita niin monista yliopistoista että oon innostunu joka ikisestä vaihtoehdosta. Ihan viimeisinä vaihtoehtoina mulla on jopa Suomi, eikä sekään tunnu enää yhtään pahalta. Oon huomannu että aika usein Suomen paikat jää yli kun kukaan ei niitä hae, joten sen nyt pitäisi ainakin olla aika varma nakki.  Saapi nähdä miten käy. Keep your fingers crossed for me!

Lördagschill

Jätä kommentti

Eilen täällä oli niin kiva keli että käveltiin koko matka keskustaan ja käytiin samalla viemässä mulla lainassa ollut kamerazoomi takaisin kameraliikkeeseen. Päätettiin myös lounastella ja sen jälkeen mentiin vielä Gränby Centrumiin vähän käppäilemään. Illalla oli pakko vielä katella vähän koulujuttuja mutta noin muuten ihanan rento lauantai. Päivän kohokohta oli tietenkin illalla vedetyt semlat (aka. laskiaispullat)! Täällä porukka laittaa tosi harvoin hilloa mantelimassan sijaan ja missään ei oikein edes myydä  pullia hillolla. Mä en ihan muista mikä meininki Suomessa on mut tää systeemi täällä ei haittaa mua kyllä tippaakaan. Mantelimassa on parasta<3 Lisäks ne on aina niin järkyttävän isoja. Ei hitto, nyt mun tekee taas mieli semloja. Harmittaa etten ehtiny ottamaan kuvia ennenkun kaikki oli jo mun mahassa. Niin siinä yleensä käy. Lauantaiden kuuluis kyllä aina olla näin chillejä!

p.s. miksi ton takin karvakohta näyttää ihan eriväriseltä kun itse takki näissä kuvissa? Oikeasti ne on samaa sävyä ja yritin vaikka millä konsteilla muokata noita väriasetuksia mutta ei niin ei.. Ärsyttää mun silmää ihan suunnatomasti. Ei mulla muuta. Hyvää yötä, folks!

Vaihto-ajatuksia

Jätä kommentti

Mä olen pitkään harkinnut että voisin jossain vaiheessa opiskelujani lähteä ulkomaille vaihtoon. Kun aluksi muutin tänne ajattelin että opiskelu Ruotsissa on jo itsessään eräänlainen ”vaihto” mulle. Että ehkä voisin mennä puoleksi vuodeksi takaisin Suomeen opiskelemaan. Siinä vaiheessa en oikein ollut asettunut kunnolla aloilleni tänne ja kaikki täällä tuntui niin vieraalta ja oudolta. Tunsin itseni ulkopuoliseksi ja en halunut kokea sellaista tunnetta uudestaan lähtemällä vaihtoon kolmanteen maahan.

Nyt Ruotsi tuntuu kuitenki jo toiselta kodilta ja vaihto Suomessa kuulostaa vähän jopa tylsältä. Haluisin kokea jotain uutta jännittävää. Oon myös tajunut ettei oikea vaihto luultavasti tuntuisi samanlaiselta kuin miltä musta tuntui 3 vuotta sitten kun muutin tänne. Täällä monet tunsivat toisensa, osasivat kielen ja tiesivät tavat ja maneerit. Minä taas tulin tänne  yksin eikä mulla ollut mistään mitään hajua. Vaihdossa mä luultavasti tutustuisin uusiin ihmisiin jotka hekin ovat muualta ja joille kaikki on myöskin uutta. En olis samalla tavalla taas yksin uudessa ja vieraassa tilanteessa.

Päätin siis about puoli vuotta sitten varmasti haluavani vaihtoon. Muualle kuin Suomeen. Ongelmana on nyt vain se etten ole ihan varma minne. Miten ihmiset päättää minne hakea?  Mulla on melko hyvä fiilis siitä mihin haluaisin hakea ensimmäisenä mutta miten ihmeessä mä täytän ne loput 8 hakukohtaa? Ainakin olen saanut rajattua mun vaihtoehdot neljään mahdolliseen maahan: Belgia, Sveitsi, Hollanti ja Britit. Mutta nyt mä en enää edisty yhtään..  Mihin kaupunkiin mä haluan eniten? Oon yrittäny katella yliopistojen nettisivuja, googlannut ihmisten kokemuksia mutta kaikkia paikkoja hehkutetan aina yhtä paljon. Ehkä mä heitän kolikkoa?

Primeboots

3 kommenttia

Syksyn paras (ja lompakkoa rokottavin) ostos on Primebootsit. Mun sisäinen materialisti-minä on niin rakastunut että se pakahtuu onnesta <3  Suunitelmana oli aluksi ostaa talveksi mustat pitkät Uggit mutta mua alkoi jotenkin epälyttämään se että tuolla on ollut nyt niin leudot ja kosteat säät. En välttämättä viitsisi käyttää Uggeja loskasäässä ja tuntuu ettei täällä muuta olekaan kun loskasäätä.. Primebootseja sen sijaan voi (suojasuihkeiden ja hoitoaineiden kanssa) käyttää huoletta säällä kun säällä. Ja vaikka Uggit onkin ihanan pehmoset ja mukavat niin onhan nää nyt ehdottomasti kauniimmat.

Viikon oon käyttänyt näitä nyt ja on niiiin mukavat ja lämpimät. Ei melkein tekis mieli ottaa pois kun tulee sisään. Kun tulee kunnon paukkupakkaset ajattelin laittaa vielä kylmyyttä eristävät pohjalliset, mutta nyt siellä hengailee vaan tavalliset tuomassa tukea.

Mietin pitkään kultasten ja hopeisten yksityiskohtien välillä mutta oon nähnyt täällä ihmisillä aika paljon hopeisia ja jotenkin toi kultanen nappas paljon paremmin mulla. Se sopii myös paremmin mun everyday-laukun kanssa. Pituus oli mulla myös aluksi pieni kysymysmerkki. Pikkasen mä mietin tän Engineer high 14 ja Engineer mid 16 välillä mutta aika nopeasti mä silti päädyin näihin pidempiin versioihin. Ne näyttää paljon paremmalta päällä ja sopii jotenkin myös talveen paljon paremmin. Toi kultakantapää oli pieni extra.. Mä kävin Uppsalan keskustassa Holmlundsissa ja kokeiltuani tavallisia mustia huomasin että siellä hyllyssä istuskeli perusmustien vieressä tollaset kultasilla yksityiskohdilla varustetut versiot. Tarkotuksena oli siis ostaa ihan vaan perusmustat mutta hetken pohdiskelun jälkeen päätin että toi oli oikeastaan aika kiva pieni lisä. En oo nähny tätä versiota usein ja muuta eroa kun toi kantapää sillä ei ollut joten why not!

Mä oon ihan järkyttävä vilukissa ja vihaan kylmyyttä enenmmän kun mitään (mulla on nytkin extrapatterit täydella teholla ja villasukat päällä) mutta uskokaa tai älkää niin musta on nyt jopa ihan siedettävää lähteä aikasin aamulla tonne kylmään tarpomaan!

Back to business

Jätä kommentti

Vuoden ensimmäinen päivä yliopistolla on nyt ohi! Ei meillä ollut kyllä kun intro-luento, tunnin lounastauko ja kirjastoseminaari. Tosi lepsu päivä mutta silti se loman jälkeen tuntui äärettömän rankalta. Varsinkin kirjastoseminaari jonka oon kuullut joka ikinen vuosi vapaaehtoisesti mutta nyt kun kerrankin ajattelin sen skipata niin se oli tietenkin pakollinen. No eipähän pääse nyt vahingossakaan unohtumaan mistä EU-oikeustapaukset ja ihmisoikeustuomioistuomen päätökset löytyy. Päivän silverlining on ehdottomasti se että meidän kirjat  on vaaleanpunaisia! Wiho, kattokaa nyt kuinka söpöjä!  Näitä kelpaa katella seuraavat 10 viikkoa.

Tentadags!

Jätä kommentti

Tässäpä tulee mun ihan eka postaus! Jännää.  Mulla varmaan aluksi kestää hetken tajuta miten kaikki systeemit toimii, mutta eiköhän se vähitellen selviä!

Mä en oikein tiedä kuuluisko mun tehdä joku ” Hei, mun nimi on Laura ja tykkään ruusuista ja juustokakuista”-postaus mutta enmä ehkä taida. (Sellaset löytyy kuitenkin vanhasta blogista, http://laurasofy.blogspot.fi).

Voisin mielummin avautua mun tänpäiväsestä 30 hp tentistä.

Kokeet ei ole melkein ikinä ollut mikään ongelma mulle.  Melkein voisin väittää tykkääväni niistä. Ainakin useimmiten. Tai ainakin siihen asti kunnes alotin mun juristiopinnot. Voi jumpe se korkeus mistä mä tipuin nenälleni. Nojoo, mutta tänään siis oli tentti,  5h ja 3 tehtävää. Kaikki alkoi niinkin hyvin että mä aamulla oletin että tentti alkaa klo. 8.15. Tietty. Koska missä ja milloin on IKINÄ muka MIKÄÄN alkanu tasalta? Noh, meillä täällä Uppsalassa alkoi tänään tentti klo. 8.00 joo.. (Jo se että tentti ylipäätään pidetään kahdeksalta aamulla on munlaiselle yökukkujalle pahin painajainen) Mä en edes tajunu koko asiaa kunnes bussissa sata kiloisen matkalaukun kanssa hengailessa kattelin vähän puhelimesta kalenteria. Ei muuta kun pieni paniikki. Infot alkaa aina vartin aiemmin vielä eli periaatteessa siellä olis oltava 7.45. Meikä istuu siinä vaiheessa ekassa bussissa. No eise mitään, mä ehdin sinne tenttiin vähän yli 8 ja raivoissani heittelin kaikki ne 28kg kirjoja ja eväitä ja kyniä mun pöydälle kun koko muu sali istui hiirenhiljaa ja vähän sivusilmällä mulkoili mua.  Sitten jaettiin tenttiysymykset ja mä olin niin kuolemaisillani siitä juoksemisesta ja panikoinnista että ajattelen että nyt on hyvä hetki juoda vähän vichyä. Enmä tietenkää ajatellut että se saattais kuplia ja räjähtää mun pöydälle. Siinä sitten kaikki vastauslomakkeet, muistiinpanot ja ja tenttikysymykset päärynä-lokassa. Namnam!

 photo 98ca4269-145f-4034-bc26-76d095392ade_zps05e0f8bc.png

No se itse tentti jatkoi samalla sarjalla. Kaikki 3 tehtävää hallinto-oikeutta (ja vähän ympäristöä ja piikkuriikkisen EU:takin). Alue mitä vihaan ehkä eniten yritysjuridiikan jälkeen on hallinto-oikeus. Kaikista niistä meidän monista ihanista alueista (missä oli esim. kv-oikeus??) niin  just se ah niin ihana hallinto. No nyt se on sitten tehty, ja nyt saa kuukauden päivät taas jännittää ja stressata että mitenköhän se nyt menikään. Ahdistavaa nää 30 hp tentit! Niitä ei voi uusia kun kerran vuodessa millon muulloinkaan kun keskikesällä.

Nyt on kuitenkin viikko kauan kaivattua lomaa ja sitten alkaa medän ekat valinnaiskurssit. Että mä oon odottanut. Vihdoin!

Toivottavasti muilla on ollut parempi maanantai!

Yhteystiedot