Jaa sivu:

Vaihto-ajatuksia

Jätä kommentti

Mä olen pitkään harkinnut että voisin jossain vaiheessa opiskelujani lähteä ulkomaille vaihtoon. Kun aluksi muutin tänne ajattelin että opiskelu Ruotsissa on jo itsessään eräänlainen ”vaihto” mulle. Että ehkä voisin mennä puoleksi vuodeksi takaisin Suomeen opiskelemaan. Siinä vaiheessa en oikein ollut asettunut kunnolla aloilleni tänne ja kaikki täällä tuntui niin vieraalta ja oudolta. Tunsin itseni ulkopuoliseksi ja en halunut kokea sellaista tunnetta uudestaan lähtemällä vaihtoon kolmanteen maahan.

Nyt Ruotsi tuntuu kuitenki jo toiselta kodilta ja vaihto Suomessa kuulostaa vähän jopa tylsältä. Haluisin kokea jotain uutta jännittävää. Oon myös tajunut ettei oikea vaihto luultavasti tuntuisi samanlaiselta kuin miltä musta tuntui 3 vuotta sitten kun muutin tänne. Täällä monet tunsivat toisensa, osasivat kielen ja tiesivät tavat ja maneerit. Minä taas tulin tänne  yksin eikä mulla ollut mistään mitään hajua. Vaihdossa mä luultavasti tutustuisin uusiin ihmisiin jotka hekin ovat muualta ja joille kaikki on myöskin uutta. En olis samalla tavalla taas yksin uudessa ja vieraassa tilanteessa.

Päätin siis about puoli vuotta sitten varmasti haluavani vaihtoon. Muualle kuin Suomeen. Ongelmana on nyt vain se etten ole ihan varma minne. Miten ihmiset päättää minne hakea?  Mulla on melko hyvä fiilis siitä mihin haluaisin hakea ensimmäisenä mutta miten ihmeessä mä täytän ne loput 8 hakukohtaa? Ainakin olen saanut rajattua mun vaihtoehdot neljään mahdolliseen maahan: Belgia, Sveitsi, Hollanti ja Britit. Mutta nyt mä en enää edisty yhtään..  Mihin kaupunkiin mä haluan eniten? Oon yrittäny katella yliopistojen nettisivuja, googlannut ihmisten kokemuksia mutta kaikkia paikkoja hehkutetan aina yhtä paljon. Ehkä mä heitän kolikkoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot