Jaa sivu:

Pulahdus Ribersborgin Kallbadhusilla

Jätä kommentti

Sain viikonlopuksi vieraan Suomesta. Kaverini oli jo kerran aiemmin käynyt Malmössa ja tunsi siis kaupunkia jo hiukan. Kiersimme kaikki kaupat ja vietimme iltaa mun lemppari Irkkupubissa, joka sijaitsee Per Weijersgatanilla Åhlensin vieressä ja on nimeltään Fasans. Näiden perinteisten aktiviteettien (taidan olla vähän tylsä emäntä, kun kiikutan kaikki vieraani aina samoihin paikkoihin) lisäksi  päätimme tehdä jotain uutta.

Olen koko täällä asumiseni ajan ihmetellyt merenrannassa tönöttävää Kallbadhusia, www.ribersborgskallbadhus.se . Se on kummallisen näköinen vihreä rakennus, pitkän laiturin päässä. Siellä voi saunoa ja uida meressä ympäri vuoden (ruotsalaisten avantouintia?). Aiemmin olen uskaltautunut sinne kahville, mutta emme menneet ”kylpylän” puolelle koska meillä ei ollut uikkareita. Nyt kuitenkin päätin, että raahaan vieraani sinne ja menemme katsomaan millainen paikka on kyseessä.

 

 

matkallaruotsissa-fi-pala-sinistä-paikat.jpg

 

En muista koska olen viimeksi yllättynyt niin paljon, kun avatessani oven, jonka luulin vievän naisten pukuhuoneeseen  ja huomasinkin astuvani ulos laiturille, missä seisoi noin 10 naista alasti tai osittain pyyhkeeseen kääriytyneenä. Vieläkin naurattaa (hahahaa), kun mietin meitä seisomassa siinä oviaukossa suut auki järkytyksestä ja minä änkyttämässä, että en oikeesti tienny,että täällä ollaan alasti ja herranjumala nyt on marraskuu. :) Mentiin kuitenkin rohkeesti mukaan ja uskallettiin dipata itsemme mereenkin. Vesi oli jäätävää, mutta onneksi sieltä pääsi saunaan lämmittelemään. Ja alastomusshokkikin hälveni pikkuhiljaa, ollaanhan me kuitenkin suomalaisia :)

Loppujenlopuksi pakko sanoa, että kalbadhus oli hauska kokemus ja sen jälkeen jäi todella hyvä olo. On varmaan pakko mennä tänne uudelleen, ja ottaa mukaan joku uusi pahaa aavistamaton uhri.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot