Jaa sivu:

Hallandsleden

Jätä kommentti

Kevättä ja aurinkoa ilmassa!

Göteborgin talvi on ollut soutamista ja huopaamista; -17 asteen pakkasista ja kunnon lumipeitteestä auringonpaisteeseen ja sohjon kautta takaisin pakkaskeleihin.

Blogikirjoittamiseni on ollut talviunilla, mutta nyt on karhun aika taas herätä! Hallandsleden terräng järjesti tänään ”provlöpning” ja pääsin juoksemaan itselle uuden pätkän vaellusreitistä. Itse juoksutapahtuma on toukokuun lopussa ja matkaksi voi valita joko 10km tai 30 km. Tuon pidemmän matkan maasto oli mutaista ja vaihtelevaa, mutta älyttömän hienoa. Ensimmäiset 20 kilometriä mentiin ylös alas niin polkuja, hakkuualuieta kuin sorateitä. Viimeiset 10 kilometriä on puoliksi polkua ja puoliksi soratietä. Sumplimme autokyydit niin, että pääsimme reitin lähtöpaikkaan Stättarediin ja juoksimme Hallandsledeniä pitkin Fjärås Bräcka Naturrum –luontokeskukseen.

Provlöpning på gång! Näissä tapahtumissa on aina hyvä tunnelma. Kenelläkään ei ole polulla liian kiire!

Provlöpning på gång! Näissä tapahtumissa on aina hyvä tunnelma. Kenelläkään ei ole polulla liian kiire!

Hallandsleden1

 

hallandsleden2
Fjärås Bräckanin alue kuuluu Göteborgin lähialueiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin alueisiin. Maastosta löytyy todisteita kivikauden sekä viikinkiajan maanviljelystä ja loistokautensa alue eli 1800-luvulla. Tämä on jättänyt jälkensä luontoon niin hyvässä kuin pahassa; maata hyödynnettiin isomman käden kautta ja liian ahneesti, mikä selittää avoimet ja kitukasvuiset alueet. Polkujuoksijalle nämä paikat ovat niitä parhaita; kiven ja sammaleen sekoitusta ja hienot näköalat. Fjärås Bräckanin alueella menee myös 1,5 km luontopolku, joten lenkkikenkiä ei välttämättä tarvitse jos haluaa alueeseen tutustua.

Ja itse Fjärås Bräcka Naturrum:ssa löytyy alueesta lisätietoa. Sekä hyvää kahvia:)

Ja itse Fjärås Bräcka Naturrum:ssa löytyy alueesta lisätietoa. Sekä hyvää kahvia:)

Perille pääsee parhaiten omalla autolla ja tämä sijaitsee sopivasti matkalla Freeportiin ostoksille ja tai Tjöloholmin linnaan.

DSC_1124[2]

Ja pois pääsee hymy kasvoilla, vaikkei se tässä kuvassa kovin näy. Omat jalat olivat tänään talviunilla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot