Jaa sivu:

Juoksijan Tukholma

Jätä kommentti

Tukholma on loistava paikka juosta, olitpa siellä loman tai työn takia. Ehdoton suosikkinilenkkini Tukholmassa kiertää Djurgårdenin. Norjalainen ystäväni tutustutti minut reittiin vuosia sitten ja nyt siitä on tullut vakiolenkkini aina kun olen Tukholmassa. Reitti kulkee merenrantoja pitkin kartanoiden takapihoilla ja loppupätkästä juostaan kanavanrantaa pitkin takaisin kohti Östermalmia. Suosittu ulkoilureitti pidetään auki ympäri vuoden eli juoksen siellä aina vuodenajasta riippumatta, kun olen käymässä Tukholmassa. Jos asutte esimerkiksi Nobiksessa tulee reitille matkaa reilut 12km eli lenkki ei ole lyhyimmästä päästä, mutta ei mahdottoman pitkäkään. Ja jos haluaa juosta vielä pidempää lenkkiä niin reittiä voi aina jatkaa Gärdetin ympäri.

djurgårdenin lenkki

Tukholmassa on ylipäänsä suhteellisen helppo juosta. Jalkakäytäviä löytyy riittämiin ja jos esimerkiksi haluaa reissulla treenata Tukholman marahtonin reitillä, onnistuu reitin juokseminen lähes alusta loppuun. Jos aikaa hieman pidemmän lenkin tekemiseen ei löydy, kannattaa kokeilla juosta marathonreitin osuus, joka käy kiertää Västerbron sillan. Pitkät Mälarstrandin suorat soveltuvat hyvin hieman reippaampiin vetoihin, jotka avavat kivasti jalkoja, jotka voivat olla jumissa päivän shoppailureissusta tai muuten vaan vaeltelusta. Ja reittiä voi vielä monipuolistaa juoksemalla vanhankaupungin läpi.

marathonreitin osa

Juoksijan Tukholmassa ehdoton shoppailupaikka on tietenkin Löplabbet -juoksukauppa ja varsinkin Kungsgatanin hiljattain uusittu liike on todella näkemisen arvoinen! Kaupasta löytyy isompien brändien lisäksi myös pienempiä brändejä ja kaikennäköistä juoksusälää.

löplabbet_kungsgatan

Kävimme Hannan kanssa testaamassa viime reissulla Printzin oluthuoneen ja ravintolan. Printz sijaitsee Tele2 areenan alla ja se on osa Tolv Stockholm ravintola- ja elämysmaailmaa. Sijainti ei ollut paras mahdollinen ihan piipahdukselle, mutta jos on esimerkiksi Tukholmassa katsomassa kundien kanssa fudista tai jotain muuta urheiluaktiviteettia, on mahtavaa, että osana areenakompleksia löytyy tällainen. Ja ruoassa ja juomissa ei ollut valittamista. Tasting menu itsetehtyjä raakamakkaroita ja oluita maistui ja jätti todella positiivisen kuvan paikasta. Valikoima niin makkaroissa ja kuin oluissa on todella kattava eli ravintolaan haluaa palata vielä uudelleen.

Oli taas niin kiva reissu, etten malta odottaa, koska pääsen taas seuraavan kerran tänne. Nytkin löysimme vaikka mitä uutta ja vielä jäi paljon kahlattavaa, vaikka kaupungissa on tullut käytyä monia kymmeniä kertoja. Toivottavasti pääsemme pian tutkimaan kaupunkia lisää!

Joonas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot