Jaa sivu:

Lomalla Tukholmassa lasten kanssa: Skansen ja Gröna Lund

Jätä kommentti

Hejsan!

Olen Antakee armoo -blogin Riikka ja ilolla jaan täällä kesälomatunnelmiamme Tukholmasta. Hyppäsimme koko perheen voimin Viking Linen kyytiin aalloille, ja pallomeressä kroolaten sekä buffetissa herkutellen matka taittui mainiosti Tukholmaan. Olimme usein haaveilleet, että viettäisimme pari yötä Tukholmassa perinteisen Päivä Tukholmassa -reissun sijaan, ja näin tällä matkalla tapahtui.

Yövyimme kauniilla, uskomattoman vehreällä Djurgårdenin alueella Scandicin Hasselbackenissa. Hotellia voin vain lämpimästi suositella. Se sijaitsee loistopaikalla aivan Skansenin ja Grönä Lundin vieressä. Myöskin uusi Abba-museo löytyy aivan tien toiselta puolelta. Niin eikä NK:llekaan ole kuin yksi ratikkamatkan pyyhkäisy.

Meillä oli parin päivän Stockholm Cardit, joilla pääsi julkisiin, sekä sisään lukemattomiin turistikohteisiin. Meille kortti tuli kuin taivaan lahjana, erityisesti lähtöpäivänä, jolloin vierailimme Skansenissa – kuten sadat muut ihmiset. Jonot olivat nimittäin uskomattomat. Huomasimme onneksemme, että kortilla pääsee ryhmien sisäänkäyntiportista – jonottamatta. Vilken tur!

Skansen on upea eläinpuisto ja paljon muuta. Saimme ihastella ruotsalaisten hienoa innovaatiota, joka koostui kauniista maisemista, historian havinasta ja koko Ruotsista pienoiskoossa.

Akvaariossa tapasimme erittäin jännittäviä eläimiä, kuten hämähäkkejä (just niitä kämmenen kokoisia karvaisia), käärmeitä (just niitä reidenpaksuisia, ja sitten niitä supermyrkyllisiä ohkaisiakin), krokotiileja, hienoja kaloja, ja joitain muitakin, mutta minulta taisi mennä osittain taju siinä kohtaa, kun anakondan hengailupaikan lasi puuttui,  eikä tyyppiä näkynyt missään. Meille tuli vähän kiire, vaikka Mies suomensi, että siinä kohtaa tehtiin vaan jotain renoveerausta.

Näimme kaikkia eläimiä hienosti. Liikkiskarhunpoikaset tanssivat toistensa kanssa, paviaanit esittelevät niitä punaisia kohtiaan, hylkeet tekivät hienoja temppujaan – miten sööttejä ne osasivatkaan olla. Ilveskin mennä viiletti coolina kallioillaan. Ihan mahtavaa!

Skansenissa oli tietysti myös huvipuisto. Självklart. Siellä oli myös ratsastusmahdollisuus. Meidän viisivuotiaamme heppahöpsö totesi heti haluavansa mennä ratsastamaan. Voi miten häntä jännitti jonossa odottaessaan vuoroaan! Vihdoin tuli oma vuoro, ja voi sitä ylpeyden tunnetta! Ponikierros kesti kymmenisen minuuttia, heppa kävi heittämässä lenkin kauniilla luontopolulla. Tämä on ollut tähän mennessä kesän Top 1 -tapahtuma viisivuotiaalla, josta kerrotaan ihan kaikille.

Oj että! Skansen oli kyllä ihan mahtava paikka. Suosittelen ehdottomasti kaikille Tukholman kävijöille.

Toinen samaisella Djurgårdenin saarella sijaitseva lapsiperheiden must-kohde on Gröna Lund. Fiilis Gröna Lundissa oli jollain tapaa ihan taianomainen. En tiedä, onko Tukholma-ihastuksellani painoarvoa tässäkin asiassa, mutta jotenkin kaikki sirkuslamput, silinteripäinen henkilökunta, ja hampurilaisateriatkin olivat kovin tunnelmallisia Gröna Lundissa. Sellaista old school -huvipuistomeininkiä sai kokea täällä.

Gröna Lund on 110-vuotias, ja juhlan kunniaksi sinne oli rakennettu ihan vaatimattomasti maailman korkein ketjukaruselli. Kuvassa oikealla. Tyypit keinuun kiikkaamaan ja sitten hiissataan 121 metrin korkeuteen ja pyöräytetään karuselli käyntiin. Huhhuh. Pienenä tietoiskuna, tässä Eclipsessä on 80 000 pulttia, joten varmaan ihan tiukasti ne keinut siellä taivaalla kiinni on. Ei käyty, ei.

Gröna Lundissa oli ravintolavalikoimaakin reilusti. Ponttonilaiturilta löytyi aasialaista ja belgialaisia vohveleita sekä pannukakkuja Pannkakshusetista. Tietysti myös niitä hampurilaisia, jotka olivat todella hyviä punasipuleineen ja kunnon pihveineen. Maistui!

Oj että, Tukholmasta riittää tarinoita, ja palaan vielä tänne kertomaan, mitä muuta kivaa koimme kesälomareissullamme.

Blogista löydät tarinoita ihanista lapsistamme, lastenvaatehulluttelusta, luonnonkosmetiikasta ja elämän eri väreistä. Tunnisteella Tukholma löytyy kuvia ja tarinoita reissuistamme suosikkikaupungissamme.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot