Jaa sivu:

Norrköping ja Söderköping

Jätä kommentti

 

 

Kolmårdenin jälkeisen yön nukuimme Best Western Princess-hotellissa Norrköpingissä. Hotellin huoneistossa oli paljon tilaa.

Asunnossa oli eteisen lisäksi kylppäri+sauna, keittiö, olohuone ja suuri makuuhuone jossa me kaikki nukuimme.

Hyvän aamupalan kruunasi juuri paistetut pannarit ja hillo!:)

Aamupalan jälkeen suuntasimme muutaman korttelin päähän Titanic näyttelyyn. Näyttely oli kyllä todella vaikuttava ja surullinenkin. Näyttelyssä kerrottiin koko Titanicin historia alusta loppuun saakka. Näyttelyssä oli paljon alkuperäisiä tavaroita, vaatteita ja valokuvia.

Alussa kaikille jaettiin korvakuulokkeet ja kaulassa roikkuvat iPodit, josta pystyi valitsemaan näyttelyn esittelyn myös suomeksi. Suosittelen näyttelyä ehdottomasti. Ehkä koululaisilla keskittyminen on helpompaa puolentoista tunnin kierrokselle kun sitä pienemmille lapsille. Meillä 7v oli hyvin kiinnostunut näyttelystä, 4v kyllä kuunteli esittelyt suurimmaksi osaksi.

Näyttelyn jälkeen menimme lähellä sijaitsevaan Visualingscenteriin. Siellä sai testailla kaikenlaisia laitteita ja ihmetellä miten nykypäivän tietotekniikkaa pysytyy käyttämään hyödyksi maapallon tutkimisessa jne.. Kokeilimme myös sellaista peliä, missä päähän kiinnitetyn pannan avulla pitää ajatuksen voimalla yrittä siirtää palloa maaliin. Hauskaa!

Kävimme katsomassa myös luonnosta kertovan 3D-piirretyn. Elokuvateatterin kangas oli kupera, koko seinien ja katon kokoinen, joten elokuvan katsominen oli hieno, erilainen elämys.

Iltapäivällä ajoimme Norrköpingistä alle puoli tuntia Söderköpinkiin, joka on kyllä ihana idyllinen pieni kaupunki. Ruotsin läpi kulkevan Göta kanalin varrella sijaitseva kaupunki on täynnä toinen toistaan kauniimpia taloja. Kannattaa mennä kanaalin rantaan kävelylle, jossa on mukava tunnelma purjeveneineen ja ravintoloineen.

Kävelimme jäätelöbaarin ohitse ja ihmettelimme ulkona olevaa pitkää jonoa. Ihmiset näyttivät jonottavan vapaita pöytiä Smultronstället- nimiseen jäätelöbaariin. Päättelimme jonon perusteella jätskien olevan hyviä ja jäimme itsekin jonoon. :)

Ja kyllä kannatti! Nämä olivat ehdottomasti tämän kesän parhaimmat jätskiannokset :)

Suosittelen!Toisen postaukseni Ruotsin reissultamme löydät  täältä

Anne/ kaunis pieni elämä-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot