Jaa sivu:

PlusMimmin viisi Visby-vinkkiä!

Jätä kommentti

Pääsin nauttimaan elämäni ensimmäistä kertaa upeasta Visbystä Visit Swedenin tarjoamalla reissulla elokuussa ystäväni Pepin kanssa. Vietimme rauhalliset neljä päivää jo hiljalleen talviunille vetäytyvässä kaupungissa. Meidän reissua pääsi seuraamaan myös Visit Swedenin Instagramissa: @ruotsigram, jonne päivittelimme ahkerasti kuvia reissumme varrelta.

Tässä vielä minun muutama hyväksi itse todettu vinkki loppukesästä Visbyyn suuntaaville.

1. Mikäli haluat biletysloman, älä suuntaa Visbyyn elokuun puolivälin jälkeen. Monet klubit ovat jo sulkeneet ovensa ja ravintolatkaan eivät ole kovin myöhään auki. Jos taas haluat nauttia kaupungin rauhaisista kujista ja rentoutua hotellissa, on tämä varmasti paras aika matkustaa. Tsekkaa ravintoloista ainakin Crêperie & Logi, paikan letut vievät kielen mennessään!

2. Vietä päivä vesipuistossa, varmista Kneippbyn aukioloajat vaikkapa hotellin respasta ja pulahda liukumäkien ja altaiden pyörteisiin. Vesipuisto on elokuun lopussa auki säävarauksella. Me vietimme unohtumattoman päivän Kneippbyssä tutustuen mm. Shark Riveriin (huh!!) ja Peppi Pitkätossun taloon. Reilu parikymmentä astetta riitti pulikointiin oikein mainiosti.

3. Kävele ja ihastele! Visbyssä et tarvitse välttämättä autoa, vaan pääset jalkaisin kaikkialle. Ota kartta mukaan ja suuntaa tutkimaan kauniita kujia ja henkeäsalpaavia maisemia. Vaikka kartalla matka voi näyttää pitkältä, on kaikki yleensä alle parin kilometrin säteellä. Ilman karttaakin pärjää, muuri suojaa kaupunkia ja toimii loistavana maamerkkinä.

4. Poikkea putiikeissa. Ihastele Gotlantilaisia käsitöitä sekä ruotsalaista ja Tanskalaista designia. Piipahda juustopuodissa ja tuoksuttele läpi Kränkun mittava teevalikoima. Parhaat tuliaiset ovat ehdottomasti syötäviä! Itse kotiutin mm. Gotlantilaista hunajaa ja pussillisen Kränkun polkagris-karamelleja.

5. Vuokraa auto (tai pyöräile!) päiväksi ja hurauta Fårö:n saarelle ihastelemaan rantaa ja kivipaaseja, raukkeja. Matkaa suuntaansa on noin tunnin verran (reilu 50km) ja matkalla pääset nautiskelemaan Gotlannin maaseudusta lampaineen ja myymälöineen (mikäli olet liikkeellä päivällä). Myös lossimatka on aina oma elämyksensä. Ja se kauneus, jonka siellä niemen nokassa kohtaat on jotain sanoinkuvailematonta, se kannattaa pistäytyä toteamassa ihan itse.

 

Visby, toivottavasti tapaamme taas!

/PlusMimmi
http://www.plusmimmi.com

DSC_0079

DSC_0070

DSC_0059

DSC_0049

DSC_0047

DSC_0038

DSC_0028

DSC_0027

DSC_0026

DSC_0023

DSC_0009

DSC_0111

DSC_0086

DSC_0137

DSC_0130

DSC_0097

DSC_0091

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot