Jaa sivu:

Ruskareissu Björklideniin osa 2.

Jätä kommentti

Nyt päästään vihdoin tämän reissun toisen osion pariin. Ennen kuin lähdetään aktiviteettien kimppuun, niin tässä ensimmäisenä iltana meitä taivaalla viihdyttäneen näytelmän antia!

revontuletKun perilläoloaika oli rajallista, niin toisen kokonaisen päivän aktiviteeteistä käytiin tiukka taisto jätkien kesken. Mikä olisi järkevää saada taltioitua videolle tai mikä olisi vaan hauskaa tekemistä taistelivat keskenään. Tulevan Ruska-videon kannalta saatava materiaali voitti. Hypättiin pyörien selkään ja poljettiin ylös kohti Kåppashålanin luolia. Björklidenin rinteiden juuresta lähtevä polku oli itseasiassa maisemien ja ruskan värien kannalta loistava vaihtoehto. Maastopyörään kun tottui, niin ylös polkeminen ja varsinkin alas laskeminen oli hauskaa puuhaa. Pyörät saa vuokrattua kätevästi hotellin viereisestä Sport-shopista!

joonas markus 1

Screen shot 2013-09-23 at 9.37.20 PM

P.S. Reissulla oppii aina jotain uutta. Ruska on ruotsiksi brittsommar ja englanniksi indian summer.

Ylhäälle Silverfallet-joen rannalle Kåppashålenin edustalle olivat Björklidenin oppaat valmistelleet picnic-paikan. Koska vietettiin sesongin viimeistä päivää, tarjolla oli fikaa (pannukahvilla) ja avotulen päällä tehtyjä hodareita. Kåppashålenin luolat ovat noin 100 metrisiä ja hieman eri kokoisia. Toiseen luolaan uskaltaa mennä hyvin, vaikka ahtaat paikat eivät ihan lempipaikkoja olisikaan. Sisällä luolissa näkee otsalampun valossa hyvin miten vesi ja kalkki ovat syövyttäneet luolan seinämät karheiksi ja juovallisiksi. Kapeiden luolakäytävien päässä avautui aina isompi ”sali”. luolastosta löytyy myös yksi vesiputouskin, jonka nimi on osuvasti ”dushen” eli suihku.

fika

Illalla saatiin käyttöömme Björklidenin Fjällhotellin lux-mökki, jossa pääsimme pulahtamaan porealtaaseen ja saunaan. Jos matkaan lähtee 6-10 hengen seurue, niin suosittelen kyllä tuota Solhyllanin luxusmökkiä. Perusmökit olivat toki siistejä ja niistä löytyi kaikki tarvittava tiskikoneesta kuivauskaappeihin. Saunakin löytyy, mutta hirveän suurta painoarvoa ei näille mökkien saunoille kannata antaa. Löylyt tulee kyllä, mutta suihkuhuone on hieman hankalasti erillisenä tilana. Mökit näkyvät tuossa alemmassa kuvassa oikealla ja itse hotelli Fjället vasemmalla.

hotla

talo

Björkliden ylitti kyllä meidän kaikkien odotukset. Upeita maisemia odotettiin kyllä, mutta ihan näin upeata paikkaa emme osanneet kuvitella. Ensimmäiset 1100 kilometriä autoillessa kulkivat hyvin tasaisissa maisemissa, kun taas viimeiset 100 kilometriä olivat aivan uskomattoman maagista maisemaa.

Kohdevideota Björklidenistä on tulossa pian, joten ruskatunnelmaan pääsette vielä filmin muodossa tässä parin viikon päästä.

Björklidenissä kesäkausi jatkuu aina syyskuun puoleen väliin, jolloin ruska on kauneimmillaan. Voin kyllä lämpimästi suositella syysloman vaihtamista jostakin Euroopan lomakohteesta Björklidenin vuorimaisemiin sekä vaellusreitteihin. Luulempa, että tästä tulee meillekin perinne. Tulevina kertoina tosin ilman kuvausvarusteiden roudausta ylös vuorenrinteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot