Jaa sivu:

Ruskareissu Björklideniin

Jätä kommentti

Ollaan jo muutaman vuoden ajan suunniteltu kavereiden kanssa ruskareissua, mutta aina on ollut jotakin estettä lähdölle. Nyt vihdoin on päivämäärät lyöty lukkoon ja Suomen ruskapolkujen sijasta suuntaamme kohti Ruotsin ja Norjan välistä rajaa Björklideniin. Viikon päästä pakataan auto täyteen varusteita & vaatteita ja suunnataan Helsingistä noin 1200 kilometrin päässä sijaitsevaan Björklideniin. Auton penkkejä tulee siis kulutettua pidennetyn viikonlopun aikana reilun vuorokauden verran :)

Riksgränsen ja Björkliden ovat tunnettuja laskettelupaikkoja, mutta syksy, aidot vuoret ja ruska-aika ovat myös varmasti erittäin toimiva yhtälö patikoinnille Ruotsin Lapissa. Lähistöltä löytyy myös Ruotsin korkein vuori Kebnekaise sekä Abiskon luonnonsuojelualue.

fredrik_broman-trekking_in_kebnekaise-225

Kebnekaisea tuskin lähdetään valloittamaan, mutta tarkoituksena olisi tehdä n. 10 kilometrin lenkkejä rauhalliseen tahtiin upeista maisemista nauttien. Björklidenin sivustolta löytyi muutamia mielenkiintoisia retkikokonaisuuksia, kuten vuorilta vuonoille (Norjan raja on siis aivan vieressä) tai kraaterijärvelle. Olisi myös kiva hypätä kajakkeihin ja meloa hieman tai pyörien selkään, jotta päästäisiin amatööreinä hieman korkeammalle.

Majapaikkana pidetään Björklideniä ja alueelta löytyvää mökkiä. Tarkoituksena on tehdä reissulta muutaman minuutin video-pätkä, joten jos patikointi näillä kulmilla kiinnostaa tulevaisuudessa, niin kannattaa seurata syyskuun puolessa välissä matkaa täältä blogista, Instagramista ja sitten myöhemmin syksyllä myös videon muodossa VisitSwedenin vimeo-tilillä!

Alkaispa ne lehdet jo kellertää…

//Joonas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot