Jaa sivu:

Skansen

Jätä kommentti

Skansen sijaitsee Djurgårdenin saarella ja se on maailman vanhin ulkomuseo ja eläinpuisto. Tukholmalaiset tulevat saarelle rentoutumaan ja viettämään leppoisaa aikaa perheen kesken. Niin myös me teimme – minä ja perheeni reissasimme Skanseniin. Ilmat olivat tuolloin vielä melko koleat mutta Skansen onkin aivan mahtava paikka erityisesti kesällä. Skanseniin pääset keskustasta julkisilla ajoneuvoilla vaivattomasti, me menimme ratikalla joka jätti suoraan pääportin eteen. Tästä linkistä löydät vaihtoehdot miten ja millä pääset perille.

Pääportin jälkeen alkoi kierroksemme Skansenilla. Perheen pienimmät voivat suunnistaa eteenpäin etsimällä polun varrelta vihreitä tankoja. Ohitimme pienen huvipuiston joka oli vielä huhtikuussa kiinni ja kipusimme ylös mäen päälle josta löytyi eläimiä.

Ylhäältä löytyi muun muassa pupuja, lintuja ja possuja. Tässä pikkupossu Bacon:

Tässä oli jokin kosintarituaali menossa…

Vauhdikas kiemurteleva käärmeliukumäki, jossa vierähti tovi jos toinenkin…

Iloisen päivän jälkeen oli kiljuva nälkä, alhaalla pysähdyimme suloiseen kahvila- ravintolaan Gubbhyllan. Herkullista kotiruokaa, kotitekoista omenamehua, vastaleivottua leipää ja ihania leivoksia. Suosittelen! Rattailla ei ravintolaan mahtunut – myös muutamiin nähtävyyksiin rattaat piti jättää ulkopuolelle.

Skansen on suloinen paikka ihan lähellä Tukholman keskustaa. Sinne on kerätty 150 taloa ja maatilaa kaikkialta Ruotsista ja paikkana kiinnostava. Lapsille niin paljon nähtävää. Sateisella säällä voit mennä sisälle Skansenin Akvariumiin, josta löytyy hämähäkkejä, käärmeitä, krokotiileja ja paljon muuta. Skansen sijaitsee ylhäällä joten vähänkin tuulisella säällä kannattaa varata vaatetta mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot