Jaa sivu:

Sofién Östermalm

Jätä kommentti

Hei, nimeni on siis Sofié ja tein viime kuussa yhteistyötä Visit Swedenin kanssa ja matkasin Tukholmaan tekemään sisustuskatsausta. Aiemmassa postauksessani käsittelin Södermalmin helmiä, mutta tässä postauksessa keskitytään Östermalmin suosikkeihini. Östermalmin tarjonta eroaa Södermalmin tarjonnasta hyvinkin paljon. Östermalmilta löytää viimeisimmät trendit, kun taas Söderistä voi tehdä todellisia löytöjä. Toki, kyllä niitä löytöjä tekee myös Östermalmilla ;)

Svenskt Tenn: Strandvägen 5. Aloitin Östermalmin sisustuskierrokseni ehkä yhdestä Ruotsin tunnetuimmasta sisustusliikkeestä, Svensk Tenn:stä. Svenskin tämän kevään/kesän mallistossa esillä olivat kukka- ja eläinkuosit. Väreillä leikkivät kukkakuosit eivät ole ehkä ihan se omin juttuni, mutta on upeaa nähdä miten hienosti kaikki kirjavat ja kukikkaat kuosit sopivat silti yhteen. Tarvitaan aikamoista taitoa, jotta koko kuosien väripaletti saadaan esille harminonisesti ja kauniisti. En ostanut Svenkistä kukikkaita kuoseja vaan jo klassikoksi muodostuneita Estrid Ericsonin suunnittelemia lasivaaseja.

Gamla Lampor: Almlöfsgatan 3. Pistin tämän liikkeen mieleeni jo viime kertaisella Tukholman matkallani. Liikkeen hyvin erikoinen näyteikkuna oli niin kutsuva ja jo silloin päätin, että ensi kerralla kun on vaan aikaa, niin liikkeeseen on pakko mennä. Kun avasin oven, niin minua oli vastassa todellinen herrasmies. Tämä kyseinen herrasmies korjaili vanhoja kelloja samalla kun esitteli minulle mielenkiintoista liikettä. Gamla Lampor on designkeräilijän paratiisi. Liike on lattiasta kattoon täynnä käytettyä, tosin edelleen toimivaa designia. Liikkeestä löytyy myös upeita ja ajassa olevia vanhoja rannekelloja ;).

Gamla Lampor:sta jatkoin Riddargatanille, josta löysin kaksi antiikkiliikettä. Harmikseni niistä kumpainenkin oli kyseisenä päivänä kiinni. Antiikkiliikkeisiin löytää helposti kun jatkaa matkaa Gamla Lamporista Sibyllegatania ylöspäin. Toivottavasti teillä on parempi tuuri, sillä kumpikin liikkeistä näytti todella houkuttelevalta.

Modernity: Sibyllegatan 6. Kävin Modernityssä ensimmäisen kerran viime syksynä ja ihastuin liikkeessä olleisiin designhuonekaluihin. Modernity myy vanhaa designia, lasitavaraa ja koruja. Ruotsissa ollessani huomasin, että Poul Henningsenin Artisokka-lamppuja näkyi paljon antiikkiliikkeissä, kahviloissa ja julkisissa tiloissa. Lamppu löytyi Myös Gamla Lamporista ja Modernitystä.

Asplund: Sibyllegatan 31. Ehdoton suosikkisisustusliikkeeni on Sibyllegatanilla sijaitseva Asplund. Asplundissa myydään modernia muotoilua ja kauniita sisustuselementtejä. Kevään trendit, pastellien sävyt, olivat liikkeessä hyvin esillä. Asplundissa myydään myös suomalaisia designtuotteita ja näistä parhaiten edustettuina oli Fiskars Groupin tuotteet.


Nordiska Galleriet: Nybrogatan 11. Olen kuullut monen kehuvan Nordiska Galleriet-nimistä sisustuskauppaa ja vihdoinkin pääsin sinne itsekin ihmettelemään. Liike on todella suuri ja katon alle mahtuu jos jonkinlaista merkkiä ja mallia. Nordiska Galleriet nousee Asplundin tavoin sisustuskauppasuosikikseni. Saman katon alta löytyy  klassikoita aina Fritz Hansenin Seiskoista Philippe Starckin K-Tribe valaisimeen.

Omasta blogistani löydätte vielä tarkempia tietoja muutamasta liikkeestä. Blogiini pääsette tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot